Kraamzorg

De geboorte van nieuw leven is zoveel meer dan alleen de geboorte van een nieuw kindje. Ook jij krijgt een nieuwe rol. Je wordt vader of moeder van dit kindje. Of het nou je eerste kindje of een volgend kindje is, ook jij moet wennen aan je nieuwe rol en de nieuwe situatie.

Tijdens de kraamweek ben ik er graag voor jullie. Samen gaan we er voor zorgen dat jullie kunnen terugkijken op een waardevolle kraamweek en een fijne start voor jullie als gezin. Omdat wij elkaar voor de kraamweek al leren kennen en ik jullie wensen voor de kraamweek ken, weet ik goed wat jullie als gezin nodig hebben en kan ik jullie een kraamweek op maat bieden.

Rust en verbinden met elkaar staat centraal in deze week. Het is erg belangrijk dat jullie goed tot rust kunnen komen en zo voldoende energie opbouwen voor na de kraamweek. 

Kraamzorg op maat

Als je kiest voor kraamzorg van Praktijk Bevallen, dan kies je voor:

♥ Een vrijblijvend kennismakingsgesprek via Zoom. Bij een wederzijdse klik volgt de aanmelding via kraamzorg@praktijkbevallen.nl.

♥ Tussen week 28 en week 32 van de zwangerschap kom ik bij jullie thuis voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we al jullie wensen en behoeftes voor in de kraamweek, zodat ik jullie echt kraamzorg op maat kan bieden. Als jullie kiezen voor een volledige begeleiding van mij als jullie doula-/geboortecoach of als jullie ook een zwangerschapscursus van Praktijk Bevallen volgen, dan start dat ook in deze periode. Zo leren wij elkaar voor de bevalling en de kraamtijd dus al erg goed kennen.

♥ In de kraamweek ben ik er voor jullie. Deze week zal in het teken staan van rust en verbinden. Ik zal er voor zorgen dat jullie alle rust krijgen die nodig is om te werken aan een fijn herstel en tegelijkertijd zorg ik dat jullie alle ruimte krijgen om te verbinden met jullie kindje.

♥ Ik geef graag net een beetje meer. Voedzame maaltijden, ontspannende kraambed-/post-partum massage en babymassage die al in de kraamperiode kan worden toegepast is wat jullie van mij altijd kunnen verwachten, naast natuurlijk alle standaard taken die horen bij mijn werk als kraamverzorgende.

♥ Ook na de kraamweek sta ik nog graag voor jullie klaar. Wil je nog even bijslapen, een fijne massage, een lekkere maaltijd of gewoon een luisterend oor? Neem dan gerust contact op voor het plannen van een losse afspraak.

♥ Combineren jullie kraamzorg en doula-geboortecoachbegeleiding van Praktijk Bevallen, dan ontvangen jullie een korting van € 200,- op mijn doula tarief.

♥ Ik ben aangesloten bij KraamMarkt. Zij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van het soort zorgverzekering die jullie hebben afgesloten wordt de kraamzorg deels of volledig vergoed (bij sommige verzekeraars betaal je een eigen bijdrage. In 2024 is dat € 5,10 per uur)

Extra zorg na de kraamweek

Hoe fijn is het als je ook na de kraamweek af en toe nog wat extra zorg mag ontvangen? Ook dan ben ik er voor jullie! Als post partum doula ben ik er bijvoorbeeld voor het bieden van een luisterend oor, emotionele of juist praktische ondersteuning. Ik ben er voor daar waar jullie mij nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

♥ Zorgen voor een gezonde maaltijd

♥ Boodschappen doen

♥ Ondersteunen bij lichte huishoudelijke taken

♥ Ondersteunen bij borst-of kunstvoeding

♥ Zorgen voor de baby, zodat jullie bijvoorbeeld nog wat kunnen bijslapen of even tijd hebben voor elkaar

♥ Emotionele ondersteuning

Samen bespreken we jullie wensen, hoeveel uur er nodig zal zijn en wat jullie van mij nodig hebben.

06-52786698
info@praktijkbevallen.nl
Dick Bosstraat 177, 1336 CZ Almere