Specials

Naast de cursussen, de massages, de doulabegeleiding en de kraamzorg kun je bij mij ook terecht voor verschillende losse consulten of andere vormen van hulp.

Ligt jullie baby in een stuit? Dan kom ik graag langs voor een stuitconsult. 

Laat de kleine lang op zich wachten? Dan kom ik graag langs voor een overtijdconsult.

Vinden jullie het lastig om zelf een geboorteplan op te stellen en kunnen jullie daar wel wat hulp bij gebruiken? Ook daarmee help ik jullie graag!

Hebben jullie na de kraamzorg behoefte aan nog wat extra liefde en zorg, dan ben ik er in deze periode graag voor jullie.

Willen jullie graag nog dieper verbinden met jullie kindje, of heeft jullie kindje erg veel last van krampjes en willen jullie graag technieken leren om de darmkrampjes dragelijker te maken voor de kleine, dan kunnen jullie bij mij een cursus baby massage geschikt voor in de kraamperiode boeken.

Opstellen geboorteplan

Een bevalling laat zich niet plannen. Toch kan het heel fijn zijn om van te voren na te denken over wat jullie wensen zijn ten aanzien van de bevalling. Kennen jullie al jullie opties? En hoe denken jullie dan over deze opties? Liggen jij en je (geboorte)partner op 1 lijn? En wat nou als de bevalling niet helemaal gaat zo als gehoopt, wat hebben jullie dan nodig om wel positief terug te kunnen kijken op de bevalling? Al deze vragen gaan wij met elkaar beantwoorden. Samen gaan we aan de slag met het in kaart brengen van jullie geboortewensen,

♥ Jullie ontvangen van mij een digitale vragenlijst die jullie samen gaan invullen

♥ Na het invullen van de vragenlijst ontmoeten wij elkaar online en zal ik wat verdiepende vragen stellen om jullie wensen nog duidelijker in kaart te brengen

♥ Ik ga voor jullie aan de slag; ik maak zowel een uitgebreid geschreven plan, als ook een samengevat plan in een visuele versie (met plaatjes). Deze ontvangen jullie digitaal.

♥ Wij ontmoeten elkaar voor de tweede keer online, zodat we samen de puntjes op de 'i' kunnen zetten.

♥ De definitieve geboorteplannen ontvangen jullie daarna digitaal van mij

Overtijdconsult

Laat jullie kleintje al een tijdje op zich wachten en willen jullie een inleiding proberen te voorkomen, dan kunnen jullie bij PraktijkBevallen.nl een overtijdconsult boeken.

Officieel spreken we van overtijd zijn na 42 weken zwangerschap, maar vaak neemt de druk na de 40 weken al wat toe. De omgeving begint onrustig te worden, er wordt vaak al gesproken over inleiden als de bevalling niet spontaan op gang komt. Als jullie je daar niet prettig bij voelen en jullie de kans op een spontane start van de bevalling willen vergroten, dan is een overtijdconsult iets voor jullie.

♥ Na 41 weken zwangerschap kan ik bij jullie thuis langs komen voor het overtijdconsult. Word je eerder ingeleid of gestript? Dan kan ik ook eerder al langskomen.

♥ Ik breng een lekkere thee mee en onder het genot van een kop thee gaan we in gesprek. Er is alle ruimte om al je angsten, zorgen en twijfels uit te spreken. Vaak lucht dit al enorm op en komt er meer ruimte voor ontspanning.

♥ We starten met het langs gaan van verschillende drukpunten (acupressuur) om de bevalling op te wekken. Deze leer ik ook aan je (geboorte)partner, zodat jullie dit zelf nog kunnen herhalen indien dat nodig is.

♥ Daarna gaan we met de rebozo (geboorte-/bevaldoek) ontspanning brengen in je bekkengebied en je baarmoeder.

♥ Wanneer je bekkengebied en je baarmoeder goed ontspannen zijn gaan we verder met een voetreflexmassage.

♥ Vervolgens herhalen we nog een keer alle drukpunten.

♥ We sluiten af met een polariteitsmassage. Deze massage speelt in op je energiehuishouding. Je gaat op je zij op bed of de bank liggen en ik plaats mijn handen op 2 punten op je lichaam. Zo blijven we ongeveer een half uur zitten.

♥ Een overtijdconsult is vaak erg succesvol, maar uiteraard kan ik geen slagingsgarantie afgeven. De meeste bevallingen komen binnen 36 uur na het consult op gang.

Stuitconsult

Ligt jullie kindje niet met zijn of haar hoofdje in jouw bekken, maar met de billetjes of voetjes, dan ligt je kindje in een stuit. Je hebt dan de keuze voor een keizersnede of een vaginale bevalling. Wil je jullie kindje uitnodiging om met het hoofdje naar beneden te gaan liggen dan kan een stuitconsult daar bij helpen.

♥ Ik kom hiervoor bij jullie thuis en geef uitleg over wat we gaan toen tijdens het consult en hoe groot de slagingskans is.

♥ We gaan een aantal houdingen oefenen die het voor je kindje makkelijker kunnen maken om te draaien.

♥ Je krijgt van mij een rebozo (geboorte-/bevaldoek) massage.

♥ We gaan aan de slag met moxa. Dit nodigt jullie kindje uit om te draaien. De moxasticks laat ik bij jullie achter, zodat jullie er ook na het consult mee aan de slag kunnen.

♥ We sluiten af met een voetreflexmassage waarbij ik ook bepaalde drukpunten in je voet behandel.

* Prijzen zijn exclusief reis- en eventuele parkeerkosten. Ik reken vanaf 15 km € 0,29 per kilometer.

Extra zorg na de kraamweek

Hoe fijn is het als je ook na de kraamweek af en toe nog wat extra zorg mag ontvangen? Ook dan ben ik er voor jullie! Als post partum doula ben ik er bijvoorbeeld voor het bieden van een luisterend oor, emotionele of juist praktische ondersteuning. Ik ben er voor daar waar jullie mij nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

♥ Zorgen voor een gezonde maaltijd

♥ Boodschappen doen

♥ Ondersteunen bij lichte huishoudelijke taken

♥ Ondersteunen bij borst-of kunstvoeding

♥ Zorgen voor de baby, zodat jullie bijvoorbeeld nog wat kunnen bijslapen of even tijd hebben voor elkaar

♥ Emotionele ondersteuning

Samen bespreken we jullie wensen, hoeveel uur er nodig zal zijn en wat jullie van mij nodig hebben.

06-52786698
info@praktijkbevallen.nl
Dick Bosstraat 177, 1336 CZ Almere